Lépésben figyelve

2009.10.07. 22:37 | laurix | Szólj hozzá!

Utálom a dugót. Mert unalmas, fölösleges percek sora követi egymást, amíg az ember lassan halad előre, elérve célját. Mindig akkor kerülünk bele, amikor sietnénk, száguldanánk, de nem lehet. Nem lehet, mert kígyózó sorban araszolunk, ugyanazon az úton, nap, mint nap, reggel és este. Munkába menet.

Szeretem az esőt. Mert egyszerre frissít fel és nyugtat meg, elmosva a nap terheit maga után. Jó nézni az üvegen lecsurgó apró cseppek játékát, ahogy eltűnnek az eresz alatt. Még az araszolás is élvezetes viharban és záporban egyaránt. Legalábbis nekem.

Van úgy, hogy milliószor elmegyek egy épület mellett észrevétlen, aztán egy pillanat alatt felfigyelek rá, mintha előtte sosem láttam volna. Ezt most az esőnek köszönhetem és a dugónak.

A Ferenciek terén található Budapest Galéria első ránézésre, pont annak a szokványos helyszínnek tűnik, melynél mindig többre vágyunk. Nincs benne izgalom, nincs benne belsőépítészeti bravúr, sem művészieskedő elborultság. Első ránézésre. Jobban megfigyelve azonban, egyszerű, hófehérre festett falai, hatalmas üvegablakai, tág, egységes belső tere számtalan ötletnek adhat otthont. Úgy fogadja be a különböző rendezvényeket, akárcsak az egymástól élesen eltérő művészeti alkotásokat. Semlegessége miatt könnyen alkalmazkodik minden elképzeléshez, legyen az divatbemutató, exkluzív vacsora vagy underground parti. Igazi art hangulat, mely nem túl erős ahhoz, hogy elnyomjon egy elképzelést, de épp elegendő ahhoz, hogy meghatározza egy rendezvény ívét, mely garantáltan élmény lesz egy 100 fős társaságnak.

Mindenki számára jól megközelíthető helyen, az Erzsébet híd pesti lábánál található a Párizsi udvarral szemben. Maga a nagyvárosi környezet is egy különleges atmoszférát ad a galériának, de ha valaki éppen ebből szeretne kiszakadni, vagy éppen ezt a hangulatot erősíteni, ajánlom az üvegfóliát, mely csodákra képes, nemcsak az esős napokon.

További információ: http://www.budapestgaleria.hu/

Címkék: különleges design helyszínek exkluzív helyszínek koncert helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr631435413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása