A buli oltárán

2010.01.05. 23:59 | laurix | Szólj hozzá!

Egyik kedvenc, hangsúlyozom nem szépirodalmi könyvem a „Kortárs építészet” (Francisco Asensio Cerver), melyben jó pár oldalt szentelnek a külföldi szórakozóhelyek bemutatásának. Vizsgálják, osztályozzák azokat, természetesen nem rendezvényszervezői, hanem építészeti szempontból, megmutatva azokat a bravúrokat, alkalmazásokat, mellyel egy klub magasan eltér társaitól. A szabályok nincsenek kőbe vésve, csupán érezhető az a plusz, ami egy nagyvárosi mulatót, világszínvonalúvá emel.

Nálunk, a pesti életben nincs ilyen. Vannak designos helyszínek, tényleg páratlan ízléssel kialakított belső terek, de nincsen egy olyan klub, ahová ne lehetne bekerülni, ahová az elit jár szórakozni, kitaszítva maga mellől az átlagembert.

Mindig is imádtam azokat az amerikai filmbéli jeleneteket, amikor az emberek kígyózó sorban állva, vártak akár több órát, hogy bejuthassanak valahova, ahol a város legnagyobb buliját remélték, és feltehetően meg is kapták. Gondolom, mindenkinek rémlik egy kép: bordó díszkordon, truss rendszer az ajtóban, vörös szőnyeg, kigyúrt öltönybe öltöztetett biztonságiak, a legnevesebb DJ-k kiszűrődő dallamai az utcán ácsorgóknak. Na, ez az ami hiányzik, és egyben ez az, amiért szeretem a zártkörű, VIP rendezvényeket. Itt, ha nem is örökre, de megteremthető, lekoppintható a hollywoodi hangulat.

Először is kell hozzá egy helyszín, ami nálam biztosan az Átrium Café lenne, a Vörösmarty tér 1. szám alatt. Tudom, ha van is ott rendezvény, az biztosan nem az elit közönségnek szól, és azt is tudom, hogy a rattan bútor egy futurisztikus helyhez a lehető legrosszabb választás, a honlapról nem is beszélve. De mégis az étterem üvegfalakkal körbevett közepén állva annyira magával ragadott egy érzés, egy elképzelés, mely felelevenítette a popcornos éjszakákat. Hatalmas belmagasság, 500 főnek elegendő férőhely, kétszintes elrendezés, mozgólépcsős megoldás a város szívében. A kétoldali megközelítés, könnyíti a vendégek regisztrációját és eligazítását, a két emelet pedig segít kialakítani egy rendezvény koncepciót, hiszen lehetőség nyílik tánctérre és kerekasztalos ültetésre egy légtérben. A helyszín semlegességéből adódóan dekorálni is számtalanféleképpen lehet. Külön jó hír a szervezőknek, hogy a vezetőség nyitott mindenre, bútorok kipakolásától kezdve a külön catering beengedéséig. Vallom, addig kell kihasználni a nagylelkűséget, ameddig nem fut be a helyszín, vagy addig, amíg nem lepik el a csípőnadrágos tinédzserek.

Egy szó, mint száz: tényleg érdekes, innovatív helyszín, ezernyi lehetőséggel egy igazi világvárosi hangulat megteremtéséhez!

Címkék: különleges design helyszínek exkluzív helyszínek koncert helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr431650508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása