Munkaruha épülethez igazítva

2009.01.24. 21:49 | laurix | 3 komment

Két évig dolgoztam hostessként a Művészetek Palotájában, ahova minden este özönlöttek a vendégek újabb előadásokra. Kíváncsian vártam, hogy meddig tart az új helyszín iránti lelkesedés, de az csak nem apadt. Sőt egyhamar kialakította saját táborát, azt a közönséget, akik velünk örültek, amikor új egyenruhát kaptunk. Akkor csodálkoztam, ma megértem. Ilyen, amikor a pénz, a stílus és a szakértelem találkoznak egy nagyszerűt alkotva.

A színvonalas programokon túl, rendezvényszervezői szemmel is azt kell mondanom, számos lehetőséget rejt magában az épület. Nem célom ötleteket adni, hiszen vessen az magára, akinek nem indítja meg a képzeletét a Bohém Étteremmel és Ludwig Múzeummal kiegészített komplexum.

Egy tanáccsal azonban mégiscsak szolgálnék azoknak, akik nem tudják, mit csináljanak egy szürkének mondott hétköznapon. Vegyenek egy jegyet a MÜPA-ba, szálljanak le a villamosról a Haller utcánál, sétáljanak át a Nemzeti Színház parkján megközelítve a főbejáratot és igyanak egy kávét a múzeum bárjában! Utána merüljenek el választott koncert érzelmi világában, nem gondolva másra, csak a zenére. Megkoronázva az éjszakát liftezzenek fel a tetőteraszra és vessenek egy hosszabb pillantást az álmos Budapestre! Garantálom gyönyörű lesz!

Címkék: koncert helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr34900357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karma · http://karma.blog.hu 2009.01.28. 11:29:24

A müpa az egyik kedvenc épületem Budapesten, de szerintem a Nemzeti parkját nagyon elrontották. Hatásvadász giccs, őszintén szólva. Akkor már sokkal inkább a kettő közötti tér :)

laurix 2009.01.28. 19:19:29

Igen, egyrészről valóban igazad van, mert tényleg kicsit hatásvadászra sikerült. Másrészről azonban park, melynek híján van a város. Szerintem komoly gondok vannak a városrendezéssel, mert jellemző az, hogy mindent beépítenek, eltüntetve a szabad teret. Én sem szeretem a giccses megoldásokat, de annak a parknak különleges hangulata van, talán éppen a színház miatt. Az emberek odajárnak olvasni, keresztrejtvényt fejteni, napozni, beszélgetni, így ez valóban a nemzet része lesz. Nem pedig egy „szokásos” színház parkolóval övezve.

Karma · http://karma.blog.hu 2009.01.29. 09:24:43

Nagyjából egyetértünk, kevés az olyan tér, amit valóban használni is lehet. Bár hozzám közel van, de azért jó lenne, ha a Belvárosban is több ilyen hely lenne, na meg az is, hogy ami van (pl Gödör), azt ne akarják minden héten betiltani a neurotikus nyugdíjasok. De ez már egy másik téma :)
süti beállítások módosítása