Vérmérséklet

2009.09.22. 00:44 | laurix | Szólj hozzá!

Egyszer olvastam egy cikket a déli népek kultúrájáról, szokásaikról, életmódjukról. Arról, ahogyan szeretnek hangosan beszélni, erőteljesen gesztikulálni, közel hajolni, nagyokat nevetni és olykor nagyokat káromkodni, éjjeleket áttáncolni, mindezek után délig aludni.

Ezek a jellemvonások irritálnak minket, szolidabb típusokat a metrón, a postán, a Tesco kasszájánál sorban állva, holott valahol erre vágyunk. Mélyen belül egy olyan természet adta szabadságra, mely felold minden konvenciót és útjára engedi ösztöneinket.

Nyilván ezt nem lehet. Mert példát mutatunk, mert megfelelünk, egyszóval viselkedünk a nap legalább 20 órájában. De marad egy rövidke idő, amikor játszhatunk, akár szerepjátékot. Megyünk szak- és színjátszó körbe, táncórára, csupa olyan helyre, ahol mások lehetünk: harsányak, kihívók, feltűnők. Egy kicsit nem önmagunk.

A VIII. kerületben, azon belül is a Vas utca 16. szám alatt található egy olyan hely, mely elvarázsol színeivel, hangulatával, lüktetésével. Már az ajtóban átformál a sok ritmus és dallam. Maga a szabadság, mely újraértelmezi a klasszikus kulturális központ hangulatát. A Casa de la Música egy remek rendezvényhelyszín, hiszen 5 szinten, 3000 m2-en, több külön bejáratú termeivel alkalmas családi napok, sportesemények, konferenciák megrendezésére. Könnyedén megközelíthető a 2-es és 3-as metróval, villamossal és busszal, de rendezvény szempontjából jó hír, hogy közelében 440 férőhelyes parkoló található.

Ajánlom hát azoknak, akik minden évben várják a Riói karnevál élő közvetítését virtuálisan átélve egy felejthetetlen utazást, azoknak akik reggelente a tükör előtt táncolnak és zuhany alatt énekelnek feldobva a napjukat, azoknak akik szeretik a harsány színeket és már most depressziósak az ősztől és nem utolsó sorban azoknak, akik minimális költségvetésből szeretnének egyedi rendezvényt létrehozni. Mint már mondtam csakis a szabadság jegyében. Legalább a maradék 4 órára.

Bővebb információ: www.casadelamusica.hu

Címkék: különleges design helyszínek koncert helyszínek sport helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr821398536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása