Kettőt egy kézből

2009.02.20. 09:43 | laurix | Szólj hozzá!

Dekoratőr, kicsit művész családban nőttem fel, ahol az volt szüleim negyedévenkénti szórakozása, hogy egy rövid utazás keretében kirakatokat fotóztak Bécs belvárosában, hogy „ellopjanak” trendi megoldásokat, itthon alkalmazva. Így nem csoda, hogy mostanság gyakran töprengek azon - sajnos nemcsak a Rákóczi úton sétálva -, hova lettek az igazi portálok, cégérek az utakról? Hogy miért fedik a vitrinek nagy részét koszos újságpapírok? Mint fővárosi lakos, szégyennek tartom, hogy ilyen képet mutatunk Budapestről az ide látogató turistáknak. Szerencsére azonban vannak kivételek, melyekre jó gondolni. Egyik kedvencem a Picanter Delikát (Blaha és Keleti között), az boltocska, ahol az eladók mindig kedvesen várják a látogatókat. Íncsiklandozó sonkák hívogatnak befelé a hideg utcáról, megmutatva azt, hogy néz ki „élőben” a francia filmvásznon gyakran látott üzletek sora, ahol fűszer és kávé illata keveredik egy tökéletesen megtervezett belső térben.

A Picanter egyik számomra legfontosabb érdekessége, hogy összefonódik a Nyugatinál található Szeparé Bisztróval, melynek kialakítása a fent említett profizmust tükrözi. A belső tér már annyira eklektikus – világító bárpulton át, a falfestményeken keresztül, a kovácsoltvas ülőgarnitúrákig-, hogy ide látogatva legszívesebben csak csöndben szemlélődtem volna legalább 20 percig. Minden részletben van valami újszerű, minden motívum visszaköszön egy újabb területen, egységet alkotva a környezettel.

Rendezvényekre is kiváló, mert emberléptékű arányaival (ültetett elrendezéssel) 130 főnek biztosít felejthetetlen szórakozást. Amennyiben nem szeretnénk zártkörűsíteni a bisztrót, úgy lehetőség van a kisteremben, illetve az étteremben egy korlátozott létszámú találkozó lebonyolítására. A 25 m-es design pulton kívül két megoldást feltétlen kiemelnék. Egyrészt nagyszerűnek tartom, hogy a koncert teremben 50 főnek kialakítottak egy páholy részt, közel ugyan a táncparketthez, de mégis elkülönítve attól élvezhető a színpadi produkció. Másrészt nagyon tetszik a lokál végében megbújó kis étterem, melynek érdekessége, hogy falait a világ több mint 100 vasúti társaságának öntöttvas emblémái díszítik, emlékeztetve a vendégeket, hogy az állomás tőszomszédságában vagyunk.

Őszintén remélem, hogy a Nyugati parkolójában 2009 tavaszán tényleg befejezik a monumentális irodaház építését, azt meg még jobban, hogy az ígért park is elkészül, mert egyelőre sajnos ilyen környezettel nem tudom nyugodt szívvel ajánlani céges rendezvényre a Szeparét. De addig is bíztatok mindenkit látogasson el keddtől csütörtökig a „nyitott napokra”, mert tényleg megéri! Izgalmas környezetben lehet versenyezni, hogy ki bukkan rá először Jolly Jokerre, az inkognitóban mulató parti arcra.

Címkék: különleges

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr61954275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása