Hagymagubó fa törzsére

2009.06.27. 23:19 | laurix | Szólj hozzá!

Többször írtam már építészeti bravúrokról, olyan megoldásokról, amikor a tervezők nemcsak designos formákat, mesés enteriőröket akartak teremteni, hanem felvették a harcot a természet erőivel szemben. A gravitáció és a szél, akárcsak a jég, vagy a víz elleni csata egy olyan kihívás, mellyel mi emberek folyton küzdeni akarunk. Ha már nem lebeghetünk űrhajós módjára légüres térben, teremtsünk magunknak egy fantáziavilágot, melyben minden lehetséges. És ha ennek egy kis darabja netán megvalósul, nincs is akkora probléma.

Talán hasonló érzelmek inspirálnak olyan egyedülálló rendezvényhelyszíneket, mint az új-zélandi Yellow Treehouse. Egy hagymagubóra emlékeztető fészek ez, melyet a több száz éves vörösfenyő törzsére függesztettek. E különös építmény Peter Eising álmainak valóságba ültetése. A négy hónap alatt zajló kivitelezési munkálatok irányítását Tracy Collins (tangóharmonikás) végezte, az azóta mondhatni legendássá vált Sárga Könyv segítségével. Az építményt, mely tíz méter magasan függ, egy hatvan méter hosszú fahídon közelíthetik meg a látogatók. Különleges atmoszféráján nincs mit ecsetelnem, hiszen a „gubó” magáért beszél minden részletében. És mivel egy élő fa törzsére tervezték, az időjárás jelentős mértékben meghatározza annak pillanatnyi állapotát. Szél esetén finoman kileng, míg zivatarban apró vízcseppek futnak végig az oldalát alkotó gerendák szélein.

Azon túl, hogy egy újabb építészeti és formatervezői remekművel van dolgunk, mindemellett az egyik legromantikusabb design helyszín a világon. Nem habos-babos, nem túldíszített, természetes alapanyagokból épült termésforma, mely közelebb visz eredeti környezetünkhöz.

Persze számos eseményre kiválóan alkalmas, de most az esküvőszezon csúcsán, arra bíztatnám azokat a nőtársaimat, akik velem együtt menekülnek a flancos lagziktól száz ismeretlen arc társaságában, hogy nászúttal egybekötve utazzanak el Aucklandtől északra. Hogy szerelmükkel, és mindösszesen a számukra tizenhat legfontosabb emberrel ünnepelhessék meg életük legszebb napját, a természet ölelésében.

Az építményről:

Magasság: 12m

Szélesség: 10m

Föld feletti magassága: 10m

Befogadóképessége: 18 fő

Jelenlegi felhasználása: étterem

További információ: www.yellowtreehouse.co.nz

Címkék: különleges kitekintés design helyszínek szabadtéri helyszínek exkluzív helyszínek esküvői helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr841212706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása