Kobuci = kolbászos buci

2010.05.14. 22:18 | laurix | Szólj hozzá!

Többször írtam már Óbudáról, arról a kerületről, amely számos értéket, szokatlant rejt. A panelházak árnyékaiban lépten-nyomon történelmi emlékekkel találkozunk. Nagy kedvenceim – a már számtalanszor említett Kiscelli Múzeum mellett – a kuriózumnak számító Selyemgombolyító, valamint a lehetőségek tárházát rejtő, de mégis állandóan a kietlenség érzetét keltő Zichy kastély (és annak belső udvara). Az utóbbiban nyitotta meg kapuit a Kobuci kert, amely nevét – nemes egyszerűséggel – a kolbászos buciról kapta.

Hogy milyen a hely? Egyszerű és mégis minden igényt kielégítő, akárcsak a névadója. Nem flancos, nem trendi, de talán a területet adó kastélytól mégis olyan különleges. Az épület jobb oldali szárnyában kapott helyet a Holdudvar értelmiségibb közönségét vonzó mása. Kevesebb designnal, jobb előadókkal, szeánsz jelleggel. Érdekes, hogy átlépve a nagy faajtón egy üres belső udvar fogadja a látogatókat, amelynek hátsó részéből nyílik a szabadtéri szórakozóhely. Sörpadok, fa installációk, falfestés, házi rétes, bodzaszörp és régi, fejnélküli szobrok alkotják az egyveleget, amelytől más lesz, mint a többi. Még akkor is, ha lehetne fokozni a hangulatot, finomítani a stílust, kibővíteni a területet. Céges rendezvényre, csapatépítésre is kiváló, hiszen egy kis képzeleterővel mesebeli helyszínné alakítható: nagy lampionokkal, fáklyasorral, gyertyákkal, teljes felületet borító fényfestéssel, esetleg égősorral (mert tévedés, hogy az csak karácsonyi dekoráció).

Invitálnék hát mindenkit, a rendezvényszervezőket egy képzeletbeli utazásra, a szórakozni vágyókat pedig egy körtáncra, egymás kezét fogva, ritmusra, sikítva, ellazulva!

(A helyszín kényelmesen kb. 500 vendég befogadására alkalmas, de területfoglalással, kiegészítve a belső udvarral több, mint 1000 ember is elhelyezhető.)

További információ: http://www.kobuci.hu/hu/

Címkék: különleges szabadtéri helyszínek koncert helyszínek esküvői helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr22003942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása