Ringó kanál a pesti rakparton

2009.03.28. 23:59 | laurix | Szólj hozzá!

Vegyes érzelmeim vannak a hajókkal kapcsolatban, főleg ha rendezvény helyszínként merülnek fel. Először rendszerint azt gondolom, hogy „jaj, ne, biztos mindenki unja már a fedélzeti levegőt”. De amikor rászánom magam, hogy ellátogassak egy-egy nevezetesebb pontonra, akkor meg elbűvöl a hangulat, ami körülveszi ezeket az úszó járműveket. Legutóbb pont a Spoonon estem át ilyen hangulatingadozáson, de be kell vallanom, nagyon tetszett annak különleges atmoszférája. A Duna parton, az étteremhajó üvegablakos belsejében állva, egy másodperc töredékéig újra eljátszottam a kedvenc gondolatommal: hogy milyen is lehet turistaként szemlélni Budapest legszebb részeit. Teljes panorámából csodálni a parlamentet, a várat, a kivilágított Lánc-hidat és az egyéb szebbnél-szebb épületeket, melyek a hajóból körülvesznek. Még így, fővárosi lakosként is lélegzetelállító látványt nyújt a kép, amelyre csak a vízre kitelepült étterem képes. Egyet azonban szívből sajnáltam, hogy az említett Spoon nem úszik a vízen, így a vágyott utazásom ezennel elmaradt.

És miután ráeszméltem, hogy ezzel a hajóval sem megyünk sehova, gyorsan szemügyre vettem a belső designt, ami termenként kaméleon módjára változik. Jónak és rendkívül használhatónak tartom, hogy létrehoztak benne négy egymástól stílusban élesen elkülönülő részleget: a kissé buja, bordó-narancsos színben úszó szalonon át, a letisztult formájú, mesés panorámával rendelkező, fűthető téli kertig, melybe azonnal beleszerettem.  Így a helyszín eleget tesz elég sok rendezvény elképzelésnek, sőt minimális dekor befektetéssel akár egy design „barangolás” is rendezhető, ahol minden tér más-más hangulati érzést jelenít meg. A ”lila vágyakozáson” át, a „vörös szerelem” érzéséig.

A háromszintes hajó külön érdeme, hogy nemcsak „szép”, hanem praktikus is. Külön lifttel rendelkezik, így a vendégek kényelmesen közlekedhetnek az étterem részeiben. Valamint rögtön a bejárattal szemben található egy információs pult, mely beépített jellegénél fogva megkönnyíti az elmaradhatatlan regisztrációt.

Ajánlom hát mindazoknak, akik 100-200 fős csoportjuknak keresnek vízen úszó exkluzív helyszínt, megmutatva egy vacsora alatt Budapest összes nevezetességeit. És kérem Önöket ne essenek kétségbe az első korty vörösbor után! Ugyan mi megtettük. De aggodalomra nincs ok, mert csupán a hajó ring a folyó lágy hullámzásában.

Címkék: különleges exkluzív helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr821032248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása