Közbezárják a panelházak

2010.07.01. 23:38 | laurix | Szólj hozzá!

A helyszín megint Óbuda. A Fő tér melletti Miklós tér, a mostanra már híres Kobuci kerttől nem messze. Panelházak övezte zárt kertben – amelyet borostyánnal befutatott magas fal takar – áll az épület. Egy valódi kuriózum. Elzárva a rohanó világtól. Annak jut, aki észreveszi. De ez nem könnyű feladat. Télen két hónapon keresztül naponta eljártam mellette, mit sem törődve a sárga falakkal. A szégyen az, hogy egy rendezvényszervezői fórumon bukkantam rá még februárban, kiemelve, mint esküvői helyszínt. (Egyedi bérbeadási feltételekkel.)

Selyemgombolyító. Már a neve is sejtet valami különlegeset, nem hétköznapit. Bár egy régi III. kerületi gyárépületről van szó, most mégis felejtsük el az elsőre beugró hangárépületeket. A helyszín befogadóképessége – kényelmesen – max. 60 fő. Ideális tehát egy olyan alkalomra, amelyet meghitten szeretnénk eltölteni vagy eltöltetni. Így kiváló üzleti reggelikre, csapatépítő délutánokra, sajtóeseményekre és nem utolsó sorban esküvőkre vagy zártkörű születésnapi partikra. Külön előnyt jelent – persze alkalomtól függően – hogy a belső tér közepén áll egy használható fekete zongora, amelyet kihasználva kis területen is megoldható a kellő zenei kíséret.

Persze szakmai szempontból azt is figyelembe kell venni – ami általában a különleges helyszíneknél lenni szokott – , hogy a számos előny mellett, akadnak hátrányok is. Például az, hogy még területfoglalással is nehezen oldható meg a parkoltatás. Valamint az, hogy a műemléképületben irodák üzemelnek, így a teljes nyugalom hétköznapokon kora reggel, de inkább késő délutántól, valamint a hétvégéken élvezhető.

Megnézni mindenképpen érdemes, mert azon túl, hogy megismerünk egy panelházak övezte újabb óbudai gyöngyszemet, kicsit elidőzve a kertjében rájöhetünk arra, mennyi alkalomra is használható ez a viszonylag kicsi helyszín.

További információ: http://hu.wikipedia.org/wiki/Selyemgomboly%C3%ADt%C3%B3_%28%C3%93buda%29

Címkék: különleges exkluzív helyszínek koncert helyszínek esküvői helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr642124332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása