Tangazdaság teraszán

2009.08.11. 08:31 | laurix | Szólj hozzá!

Budapest határkörzetében van egy kerület, mely szőlőültetvényeiről nevezetes. Kevesen tudják, hogy itt már a XIII. században is folytattak gazdálkodást, bort és mustot készítve a mézédes szemekből. Éppen ezért nevezték el a törökök a régi Budafokot, azaz Promontort a cukros falat fokának. A történelem során, mint oly sok más terület ez is elpusztult, de Savoyai Jenő újjáélesztette a szőlőtermelést az uradalmához tartozó birtokokon.

Külön érdekessége még a XXII. kerületnek, hogy közel 100 km hosszú barlangrendszer húzódik felszíne alatt, otthont teremtve a legkülönfélébb pincészeteknek, melyek egytől egyig kicsit misztikus hangulatot árasztanak, hatalmas fa hordókkal díszített katakombáikban.

Én azonban most mégis a felszínre kalauzolom Önöket, egy olyan helyszínre, mely rejtve marad a kíváncsiskodó turisták előtt, egy zárt, mégis komplex világot teremtve. A Tangazdaság voltaképpen a kerületben található borászati szakközépiskola terepe, egy korszerűen felszerelt oktatóközpont, ahol a borkészítés fázisai az ültetvényektől az értékesítésig nyomon követhetőek.

De több ennél. Ez Budafok Szőlőskertje, ahol a széles gerendákkal övezett teraszról mesés panoráma nyílik Budapestre. Egy olyan hely, ahol madárcsicsergés közepette kiszakadhatunk az állandó rohanásból, erőt merítve a folytatáshoz. Egy olyan hely, mely nincs még egy Budapesten belül, ahol egyszerre kapott helyet az ültetvény, a borospince, és a 180 főt befogadni bíró rendezvényterem.

Most kivitelesen fotót nem csatolok írásomhoz, mert egyszerűen egyik sem adja vissza azt a mesés hangulatot, mely garantáltan mindenkit magával ragad, aki csak felhajt a hegytetőre, az oda vezető poros úton. Tárt kapuk, és három kutya várja a „kíváncsiskodókat”, egy mindenre felkészült gazda társaságában. Így csak annyit mondhatok, irány Budafok!

(Ajánlom céges, zártkörű partikra, csapatépítésre, koncertekre, irodalmi estekre, és természetesen esküvőkre!)

További információ: www.budafokszoloskert.hu

Címkék: különleges szabadtéri helyszínek exkluzív helyszínek koncert helyszínek esküvői helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr941302077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása