Szocreál Skálából El Dorado

2009.02.18. 15:34 | tekktakk | Szólj hozzá!

Van egy épület Budapest szívében, amiről az ártatlan bámészkodó a mai állapotok tükrében nem is gondolná, hogy milyen nagy múltra tekint vissza. Hogy melyik ez? A Blaha Lujza téri Corvin Áruház. 1926-ban nyitotta meg kapuit, minden szépet és jót kínálván vásárlói számára. Jellegét tekintve sokban hasonlított egy mai értelemben vett plázára. Látogatói nemcsak vásárlási szándékkal keresték fel, de ugyanúgy élvezték a benne fellelhető kávéházak és éttermek sajátos hangulatát is. Sajnálatos módon mai kinézete kevéssé emlékeztet eredeti formájára. A korábbi átépítések eredményeképpen mára már sokkal inkább emlékeztet egy szocreál stílusú Skálára, mintsem az ekklektikus belváros egyik jellegzetes elemére.

Kintről, a Rákóczi útról továbbá az sem látszik, hogy a kevéssé barátságos betonfalak mögött milyen intenzív kulturális és zenei élet lapul meg, egy csipetnyi undergroundot csempészve ezzel Pest ütőerébe.  Az épület legfelső emeletén működik ugyanis a Corvintető. Az ide látogatók az oldalsó, Somogyi Béla úti bejárathoz érve eldönthetik, hogy megküzdenek–e a 100-150 lépcsőfokkal, vagy inkább beszállnak a rendelkezésre álló liftbe, mely pillanatok alatt a negyedikre repíti őket. Mindenesetre ha egyszer már fent vagyunk, akkor garantált az élmény. Találunk itt több száz fős, remek megvilágítású, klimatizált nagytermet, ahol hétről-hétre a legprofibb dj-k pörgetik lemezeiket, viszont ha családiasabb hangulatra vágyunk, azt is megleljük a kis teremben, mely tökéletesen alkalmas zártkörű rendezvények, partik lebonyolítására is.

A Corvintető minden lehetőséget megragad, hogy kényeztesse vendégeit. Szép időben a 600m2 -es terasz is rátesz egy lapáttal a hangulat fokozására, ahol kényelmesen hátradőlve csemegézhetünk a gazdag italkínálatból. Képzeljük el mindezt napfelkeltében… Bárok természetesen belül is működnek, szám szerint kettő, szóval nem kell megijednünk, hogy szomjan maradunk. A belső tér hangulatáról a minimalista dizájn, a már említett sajátos fénytechnika valamint a sok-sok ülőhely gondoskodik. Megéri ellátogatni a város tetejére.

Címkék: design helyszínek koncert helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr35950912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása