Locs-pocs, ToiLess

2009.02.23. 00:18 | tekktakk | Szólj hozzá!

Noha hazánkban is egyre gyarapszik a mobil toalettek bérbeadásával foglalkozó vállalkozások száma, sok kültéri fesztiválon mégsem érződik a növekvő kínálat hatása. Más érződik. Egészen más. Színe sárga, szaga kellemetlen, szúrós és csak a szerencsén múlik, hogy nem süllyedünk benne bokáig egy fa töve mellett elhaladva. Ha nincs szerencsénk és nem sikerül szárazon maradnunk az viszont rányomhatja a bélyegét az egész további este hangulatára. Ugyanis ilyen tocsogós a helyzet évről évre Soprontól a Hajógyári szigeten keresztül, Tokajig. Míg a kulturális és könnyűzenei rendezvények programja egyre színesebbé és színvonalasabbá válik, még nagyobb tömegeket vonzva ezzel magához, addig a látogatók termelte probléma csak nőttön nő. A bonyolultnak tűnő feladat viszont mégsem megoldhatatlan.

Ehhez természetesen elengedhetetlen a fesztivál vendégeinek szemléletváltása, különös tekintettel a férfi látogatókra. A Teremtő velük kegyes volt és tehetséget adott nekik ahhoz, hogy akár mobil wc híján is könnyítsenek magukon. Elég csak egy félreeső fát, bokrot esetleg autót keresniük és már teljes is a siker, ha csak nem tartózkodnak a közelben biztonsági őrök. Mert akkor aztán…

Ésszerű volna, ha az amúgy is túlterhelt mobil wc-k mellett egyre több mobil piszoárt is alkalmaznának ezen túl. Ha ezek megfelelően vannak csoportosítva, akkor adott esetben nem kell hosszú perceket ténferegnünk a tömegben, mire elérünk a legközelebbi telepített wc-ig, ahol még öten állnak előttünk egy-egy rosszabb időszakban. Így az ülőkés toalettek nagyrészt megmaradnának a hölgyvendégek számára, ezzel együtt élhetőbb és használhatóbb körülményeket biztosítva számukra.

A mobil piszoárok egyébként egész divatosak Európa nagyvárosai szerte. Amszterdam, London, vagy Berlin utcáit és tereit róva lépten nyomon beléjük botlunk. Ráadásul ingyenesek és egyszerre három férfi fogadására képesek. Itt talán e tekintetben kevésbé szemérmesek az emberek és nem szégyellik, ha szükségleteiknek kell eleget tenniük. Ha ez máshol már bevett szokásként működhet egy köztéren fényes nappal, akkor minden bizonnyal működne egy jó hangulatú fesztiválon is. Csak megfelelő mennyiségben és jól megtervezve kell őket elhelyezni, különösen ügyelve a legnépszerűbb helyekre és azok környezetére. Locs-pocs stop!

Címkék: kitekintés

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr75959676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása