Hazai célpontok kikapcsolódásra, avagy Utazás kiállítás 2009

2009.02.28. 23:11 | laurix | Szólj hozzá!

Ebben a hónapban szerencsére két olyan rendezvényünk is volt, melynek kiállítóiból akár egész évben építkezhetünk. Az előző bejegyzésemben arról adtam számot, hogy mennyire nehéz kimozdítani magukat a rendezvényszervezőket, azonban ez az utazni vágyókról szerencsére nem mondható el. Tömött sorokban érkeztek már pénteken a látogatók a Hungexpo területére, azzal a céllal, hogy feltérképezzék a hazai és nemzetközi kínálatot, kiválasztva a legközelebbi úti célt.

Munkám miatt engem elsősorban Magyarország érdekelt, hazánknak azok a tényleg rejtett kincsei, melyekről nem sokat hallani. Azok a kuriózumok, melyeket nem dob ki azonnal a google egy gyors keresést követően. De gyakran mondják: „aki keres, az talál”, és most az egyszer ez tényleg bevált, mert buzgón kerestem és igen találtam, sok-sok érdekességet a hazai piacon. Az első, amely felkeltette az érdeklődésemet a Felső-Őrvidéki Biotájház, ahol az önfenntartó falvak életmódját figyelhetjük meg, kiszakadva városi kényelmünkből. Fontos csapatépítő helyszín is lehet, hiszen nekünk tősgyökeres pestieknek, elképzelésünk sincs a szántó-vető parasztgazdaság munkájáról. A másik, ehhez hasonló helyszín a Szarvaskő festői környezetében található Öko-Park Panzió, ahol építkezés, és a szobák kialakítása során nagy hangsúlyt fektettek a természetes alapanyagok használatára, valamint a hálók allergénmentes környezetére.

A helyszínek felkutatása mellett, vessünk azért egy rövid pillantást a kiállítói standok ötletes kivitelezéseire, melyek arról tanúskodnak nem csak sok pénzből születhetnek frappáns megoldások. Gondoljunk csak Békéscsabára, ahol szemlátomást tényleg kolbászból vannak a kerítsek; vagy Gárdony-Agárd közös pavilonjára, melyre egy piros-fehér csíkos világítótorony hívta fel a figyelmet. De mindezek mellett muszáj megemlítenem Gyula csipetnyi vár részletét, valamint Eger városának profi, átlátható, letisztult, de egyben elegáns kiállítói területét. Nagy csalódást okozott azonban virágkarneváli hangulatával Debrecen, melynek esetében az ötlet túlszárnyalta a kivitelezést. Délután öt órára a szárazvirágból font standot sajnos ellepték a szirom darabok, melyek szeméthalommá egyesültek, fogadva a vendégeket. Nemzetközi kínálatban az abszolút kedvencem Egyiptom hatalmas installációja, mely az említettekkel együtt azonnal elfeledteti a syma elemekből épített fantáziátlan placcokat, tökéletesen megelevenítve a fáraók világát.

Ajánlom hát mindenkinek, használják ki a vasárnapot egy ilyenfajta kikapcsolódásra, jegyet váltva a Hungexpo területére, mert megéri. Én sem tervezek nagy utakat távoli országokba, vagy hétvégi wellness nyaralást luxus szállodákban, de bizton állíthatom mindenki megtalálja a magának való útvonalat, talán felfedezve ezzel kicsiny országunk hatalmas lehetőségeit.

Címkék: mix rendezvény bírálatok

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr91972519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása