Fák, virágok, fény

2009.03.12. 12:37 | tekktakk | Szólj hozzá!

Mikor néhány héttel ezelőtt a Budapesten megrendezett EventExpon jártam, egy kiállító különösen felkeltette érdeklődésemet. Ő azon emberek közé tartozik, aki nemcsak szavakkal, de gyakorlatban is törődik környezetével, gondol a holnapra, levegőre, fákra. Menesi Attilától a © koncept projektügynökség vezetőjétől érdeklődtem, vajon van -e esély a fák és a levegő megkímélésére rendezvényszervező berkekben?

Mi visz rá ma valakit Magyarországon, hogy szakítson a sokéves gyakorlattal és valami újat vigyen a rendezvényszervezés alapvető kellékeibe, a reklámeszközök gyártásába?

Kell jó néhány szakmában eltöltött év, hogy ráláss a piacra és annak tendenciáira. Mi egy projektügynökség és egy dekoráció együttműködése vagyunk a biOnner esetében, akik több mint 15 éve csinálunk közös munkákat is. A rendezvények világa az adott pillanatról szól, időszaki események, a következő alkalommal már minden máshogy lesz. Emiatt sokszor kaotikus állapotok uralkodnak, miközben – másokkal együtt – megrendelésre gyártjuk és értékesítjük a reklámszemetet. Mi ezen szeretnénk most változtatni.

Mondanál pár szót a termék(ekről) és azok tulajdonságairól?

A biOnner biológiailag lebomló banner alapanyag, ami használat után 3-5 év alatt oxigénmentes környezetben lebomlik. Jelenleg frontlit változatban érhető el, de az év közepén a backlit és a mesh alapanyagok is rendelkezésre állnak.

Mióta foglalkoztok ezekkel a termékekkel? 

Tavaly óta foglalkozunk projekt alapon a biOnner-el, amivel akciót indítunk a reklámszemét ellen, melynek termelésében mindannyian érintve vagyunk. Nem egyszerűen viszonteladói vagyunk egy új terméknek, hanem a tudatos reklámtervezést szeretnénk megalapozni Magyarországon. Itt az ideje!

Külföldről átvett tapasztalat és gyakorlat vezérelt Titeket, vagy ez egy teljesen egyéni ötlet a környezettudatosságra?

Egyéni ötlet, a tudatos reklámtervezés pedig a saját koncepciónk, de a termék nem Magyarországon készül. 

Mennyivel drágább ezeknek a molinóknak és építési hálóknak a használata?

A biOnner 10-15%-al kerül többe a hagyományos alapanyagoknál. Az árak persze nagyon széles skálán mozognak, attól függően például, hogy hány alvállalkozón keresztül jut el a végfelhasználóhoz a termék. Minden esetben konkrét árajánlatot adunk az egyes munkákra, ami az ügyfelek számára is láthatóvá teszi az egyes megoldások költségeit.

Minőségében ezek a termékek mit nyújtanak az eddig jól bevált alapanyagokhoz képest?

Ugyanazokkal a nyomtatási, felhasználhatósági és tartóssági tulajdonsággal rendelkeznek, mint a hagyományos alapanyagok, de a lebomlás miatt sokkal többet tudnak.

Mennyire mutatnak hajlandóságot a rendezvényszervezők és marketing cégek az általatok kínált környezettudatos termék(ek) alkalmazására?

Új termékről van szó, most népszerűsítjük, ezzel kapcsolatban nincsenek még komoly tapasztalataink. Magyarországi betegség azonban, hogy az ügynökségek sajnos szeretnek a jól bevált módszereknél maradni, nem igazán nyitottak az új megoldások felé. Nem beszélve arról, ha egy kicsivel is többe kerül, már nem is olyan fontos a tartalom. Próbáljuk direktben is megkeresni a felhasználókat, akiket sokszor az éves szerződések megakadályoznak a közvetlen rendelésben, de vannak kivételek.

Látsz esélyt arra, hogy a bioelemek teles egészében meghonosodjanak a reklámozási felületeken? Ha igen mikorra tehető ez?

Nagyon sokan próbálnak ezen a piacon is megélni, de van fejlődés. A környezettudatos reklámozás egyelőre gyerekcipőben jár, néhány év biztosan kell hozzá, de már elkezdődött.

Tervezitek további környezettudatos termékek meghonosítását is? Ha igen, akkor melyek ezek?

Igen, hamarosan elérhető lesz a biOnner mesh és backlit változata, és vannak további tervek, de azok egyelőre titkosak.

Koncept Project Agency - amenesi@m14.hu

Címkék: kitekintés dekor design grafika forma

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr55997723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása