Nagyi asztalánál

2009.05.31. 23:56 | laurix | 2 komment

Az egyik legkedvesebb olvasóm egyszer ezt írta nekem egy személyes levélben: „Tudod, mi jut az eszembe, ahányszor olvasom a gyönyörű, és egyben szórakoztató helyszín bemutatókat? Mintha létezne egy másik város a városban… Kérlek, keress nekem egy helyszínt, egy teret borostyánnal befutatott kis vendéglővel, ablakokon zsalugáterekkel, melyek megvédenek, és biztonságot adnak. Egy finom menü készülhetne a hagyományok alapján.”

Jelentem: megtaláltam.

És a kérésben az igazán érdekes az, hogy véleményezőm közvetlen közelében, a Madárdombon nyílt meg az a helyszín, melyre (remélem) talán őszintén vágyott. Mert mi sem lehet biztonságot adóbb, mint egy családi ebédet idéző hangulat, vászon kockás terítőn elfogyasztott, házias ízekkel. Az apácaráccsal körülvett ablakok előtt leanderrel, muskátlival.

Példa lehetne Lidi mama konyhája, mindazoknak, akik éttermet akarnak nyitni az átlagosoknak, az egyszerű városlakóknak, az olyanoknak, mint mi vagyunk. Akik nem vágynak flancolásra, kiejthetetlen nevű ételekre, sok designos, és evvel együtt rettentő kényelmetlen székekkel. Egy céljuk van csupán: kikapcsolódni, enni egy jót, nagy beszélgetésekkel övezve, kényelmesen leheveredve egy tágas székben. Azoknak, akiknek az íz számít, egy kulturáltan megtervezett, természetes környezetben. Mert itt a berendezés kellékei teljességgel felidézik gyermekkorunkat, a nagymamánknál eltöltött jóleső perceket a többfogásos ebéd előtt. Kedvencem az asztalokon elhelyezett, békebeli hangulatot idéző szódásüveg, melynek tartalma elkerülhetetlen a málnaszörp felhígításához. Emlékszem, nagyapámnak is volt ilyen, melynek patronjait - mert avval kellett buborékot varázsolni bele - úgy rejtegette, mint dohányos a gyufákat. És külön ceremónia volt a szóda készítése ez étkezések előtt. Hát igen… Ilyen egy jó étterem, ahova belépve elmosolyodik az ember az emlékek áramlásában, és olyan, mintha hazaérkezne.

Ajánlom mindazoknak, akik olyan helyszínt keresnek, ahol a menük mindenkinek megfizethetőek, azoknak, akik osztálytalálkozót, vagy éppen egy családias hangulatú esküvőt terveznek lakóhelyük közvetlen környezetében. Irány a Vadkacsa, Uszoda utca találkozásánál található nagyi étterme, ahol az én kedvencem: a túrógombóc, friss eperrel töltve.

Bővebb információ: http://www.lidimamakonyhaja.hu

Címkék: mix különleges esküvői helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr131156016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erzsi mama konyhája 2009.08.11. 21:36:52

Hát hol is kezdjem....
2004 ben nagymamám emlékére ,alapozva a XI.ker.Pajkos utcában nyitottunk egy házias kisvendéglőt ,melyet személyes tárgyaival rendeztünk be.Természetesen az étterem a nevét is tőle kapta így lett : ERZSI MAMA KONYHÁJA.
Házias ízek múltat idéző hangulatban. Ez az ars poetica-nk.
Vendégeink az évek alatt nagyon megszerették a nagyi receptje alapján készült ételek házias ízeit,otthonosan érzik magukat a régi konyha szép berendezési tárgyai között és isszák a házi szörpöt szódával a kockás abrosz mellett.

És akkor egyszer csak mit olvasok...????

-Egy étterem szinte ugyanezen a néven?
-Szinte ugyanolyan üdvözlő oldallal?
-Lemásolt milliővel, ételekkel,italokkal,berendezéssel.
-Lemásolt????

Már az fáj,hogy lemásolták de az fáj igazán .hogy ilyen rosszul!!!

NO COMMENT!!!!

Tichy Róbert
"az unoka"

www.erzsimamamkonyhaja.hu
süti beállítások módosítása