Egy hotel két oldala

2009.03.15. 21:50 | laurix | Szólj hozzá!

Kétségkívül az Art’Otel, Budapest egyik legkülönlegesebb szállodája, mely valódi kuriózuma a budai rakpart Lánchíd és Margit híd közötti szakaszának. Duna felől nézve egy ultramodern design hotelnek tűnik, a Fő utca felől pedig barokk ablakaival kápráztatja el a járókelőket. Amilyen érdekes kívülről, olyan izgalmas belülről is, melynek tereit az 1951-ben született Donald Sultan amerikai művész ihlette. Lépten-nyomon kortárs alkotásaival találkozunk, mely egységet és harmóniát teremt az új és a régi világ között. Lenyomatai megtalálhatóak a szőnyegekben, a festményekben, a közterekben és minden vendégszobában, mintegy élő és egyben lakható művészeti galériát teremtve. A budapesti szállodalánc ehhez tartózó érdekessége, hogy a művész 600 eredeti alkotásainak birtokosai.

Éppen ezen értékek miatt képtelen vagyok felfogni, mit keres egy kisebb shop a recepció jobb oldalán? Üvegvitrinbe zárt plüss „rémek” hívogatják a vendégeket vásárlásra, mely ilyen környezetben tényleg annyira bizarr. Tudom, hogy szokás, sőt szinte kötelező elem, de mégis azt gondolom, vagy nélkülözni kellett volna, vagy elrejteni egy olyan helyre, mely nem ennyire szembetűnő. Hogy miért is írom le mindezt? Csak azért, mert én ezt a kisebbfajta kollekciót látván, majdnem sarkon fordultam, ami nagy hiba lett volna! Hiszen az említett vitrintől kb. 8 méterre található az a terasz, mely akár az álomesküvők otthona is lehet. Képzeljünk el egy olyan szabad területet, melyet régi zsalus ablakok fognak közre, futatott zöld növényekkel, barokk lépcsőkkel, melyek átvezetnek a szálloda nem ma épült részébe. Mindezt megkoronázza a hotel étterme, mely szintén a két korszak „összeolvasztásából” született. Modern üvegablakos lift a barokk árkádok között.

Nemcsak külföldi vendégek elszállásolására alkalmas helyszín ez, hanem kisebb konferenciák is bátran szervezhetők ide, hiszen hét konferencia és business részleggel rendelkezik a szálloda. Egyetlen hátránya a nagyobb termeknek, hogy az alagsorban találhatóak, ebből adódóan nemigen jut be természetes fény erre a területre. Viszont könyöklős kialakítással nagyszerűen megoldható a termek előtt a vendégek kiszolgálása.

Ajánlom hát azoknak, akik éppen egy különleges atmoszférájú helyszínt keresnek, melyben fellelhetőek a modern értékek a barokk stílusra oly jellemző kissé nyakatekert környezetben!

Az Art’Otel adatai: 165 vendégszoba; 7 konferencia részleg; étterem és bár; fitneszterem; mélygarázs; business center.

Címkék: különleges design helyszínek exkluzív helyszínek esküvői helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr441004475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása