Vége a karácsonynak

2009.03.31. 01:03 | laurix | Szólj hozzá!

Sok különlegesség van a XXII. kerületben, melyek a centrumtól való távolságuk miatt kiesnek, mint rendezvényhelyszín ajánlatok. Itt van a Törley Pezsgőgyár, a Sacelláry Kastély, a Tropicarium és a Nagytétényi Kastélymúzeum. Csupa olyan érdekesség, melyek megérnék az utazásba fektetett fáradtságot, hiszen általuk a szokásostól jócskán eltérő koncepciók dolgozhatók ki. Csak valahogy mindig elmaradnak, mondván: „a meghívott vendégek nagy része már az utazásban elfárad”. Nagy kár. Nagy kár, hogy inkább elmegyünk századszorra a várba, ahelyett, hogy beállítanánk egy új GPS koordinátát.

Sajnos a leírtak részben rám is igazak, hiszen a korábban említett Nagytétényi Kastélymúzeumról azonnal a karácsonyi kiállítás „ugrik be”, holott számos programmal várja látogatóit a kastélypark. Közel egy hónap múlva (május 9-én) nyitja meg kapuit a „Korok-Virágok és Bútorok titkos fiókjai” elnevezésű tárlat, mellyel három napra közelebb kerülhetünk –illatos virágkompozíciók által- a barokk bútortörténethez. És, hogy mit jelent a titkos fiók elnevezés? Akárcsak egy életre kelt meséltben, most kinyílnak a lereteszelt ajtók, és bepillantást nyerhetünk a díszesen kialakított bútorbelsőkbe.

Az épület külön érdekessége, hogy a mai kastély helyén már az I. században egy római villa állt, így története már az ókorban gyökerezik. Ezt követően a villa maradványai a középkorban beépültek a kastély falaiba, melynek maradványai ma is fellelhetők.  Természetesen hosszú történelmi fordulatok övezik a Tétény család birtokát, de legérdekesebb talán az, hogy 1904-ben az épületegyüttes kiégett és eredeti belső berendezéseiből semmi sem maradt fent. Helyreállítása 1951-ben kezdődött meg és már ebben az évben megnyílt az első bútorkiállítás, mely hagyományokhoz híven tehát idén is megrendezésre kerül.

De én talán mégsem ezt a kiállítást ajánlom, sokkal inkább magát az épületet és az azt övező parkot. Kedvencem a 350 m2-es zárt belső udvar, márvány díszkúttal és az elmaradhatatlan erkéllyel. Amikor belépek a sárga falakkal, zöld palettákkal körülzárt területre, valahol mélyen hallom a lant muzsikát. Olyan ez, mint egy időutazás, melyben valóra válthatjuk képzeletünket. Kiválóan alkalmas nemcsak az udvar, hanem az egész épület hangversenyek, koncertek, fogadások, bálok megrendezésére.

És aki ott jár, kérem írja meg nekem hány macskát számolt meg a parkban. Mert én próbáltam, de nem sikerült.

Címkék: szabadtéri helyszínek koncert helyszínek kastélyok templomterek esküvői helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr661036688

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: fortnite hack 2019.04.08. 00:20:56

Shaman pve wow cataclysm rotation - Advil cold and sinus and ambien

Trackback: Download site 2019.03.23. 20:44:25

blackberry 9800 can t send or receieve mms - Dr tow behind field and brush mower review

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása