Closer

2009.04.01. 23:53 | laurix | Szólj hozzá!

Ki ne szeretne egyik oldalról Julia Robertsként, másik oldalról Clive Owenként ülni egy hatalmas akvárium előtt, cápákat csodálva megvitatni az élet furcsaságait? És akárhányszor a hazai Ócenáriumban járok, eszembe jutnak e nevezetes film képei, főleg az, ahogyan Anna mesél arról, milyen megnyugtató számára a halak jelenléte. Tényleg az. És nemcsak megnyugtató, hanem egyszerre csodálatra méltó is, ahogy méltóságteljesen tovasiklanak a vízben.

Jó érzés leülni a Tropicarium lépcsőkből kiépített lelátójára, és kicsit megállni a hatalmas rohanásban. Hallgatni a hangszórókból áradó, tökéletesen a helyszínhez illeszkedő lágy muzsikát, szórakozva azzal, hogy emberi karaktereket párosítunk a furábbnál furább halakhoz. A minap is ellátogattam ide, összeszedni gondolataimat, kis erőt meríteni egy nyugodt, különleges atmoszférából. Egészen addig, amíg mögöttem egy ötéves ordítani kezdte: aaaaaaaaaannnnnnnggggggggooooooolllllllnaaaaaaaaa, csokit akarok! Micsoda összefüggés… (És lám, vége az idillnek.) Így egyhamar kiszakadva az álomképekből, újra azon kezdtem gondolkozni micsoda remek rendezvényhelyszín ez, a Campona szomszédságában.

Nemcsak üvegfalú cápamedencével, hanem külön rendezvényteremmel is rendelkezik, mely tökéletes 100-120 fő befogadására. Szükségünk van ilyen különleges termekre, főleg akkor, amikor a költségvetésekből egyre jobban szorul ki a dekorációra szánt keret. Itt minden egyszerre adott, annyi hátránnyal, hogy egy kicsit többet kell utazni érte. De garantálom, megéri! Nem gondolom, hogy csak számomra jelent érdekességet cápák, ráják közelében tölteni pár órát, tökéletesen karbantartott környezetben. Próbáltam hibát keresni, de nem találtam, mert ragyognak az üvegfalak, algától mentes a legkisebb medence is, és nyoma sincs annak, hogy évente 25000 látogató vonul végig az Ócenárium folyosóin. A park új TropiKaland programja, meg igazi adrenalin bomba csapatépítésre. Nem szeretném részletezni a szolgáltatást, de mindent elmond az utolsó állomás, melyben a cápával kerülünk valódi testközelbe.

És annak, aki magányra vágyik, szolgálnék egy jó tanáccsal. Érdemes hétköznap délelőtt jegyet váltani a területre, mert az édesszájú gyerekek három óra után érkeznek. (Kivéve persze a nyári szünetet.)

Címkék: különleges design helyszínek exkluzív helyszínek koncert helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr41040948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása