15 millió forintos álomutazás

2009.04.05. 13:43 | laurix | Szólj hozzá!

Nem, nem igaz, hogy csak a férfiak szeretik a szép autókat. A nők is odavannak értük, csupán másképp. Legtöbbünket nem érdekli a fordulatszám, a lóerő, sőt az sem mennyit „eszik” agy óra alatt, csak egy érzés kell, ami magával ragad, akárcsak a szerelemben. Nőknek ez inkább egyfajta divatkellék (persze a szerelemre ez nem igaz), mellyel még inkább önmagunk lehetünk. Semmi racionalitás, csakis vágy. Hiszen abban sem volt semmilyen tudatos gondolat, mikor elhatároztam nem lesz más autóm a közel 15 millió forintot érő pink Cadillacen kívül. Teljesen logikusnak tűnt, hogy amíg álmom nem teljesül, addig inkább BKV-val utazom abban a tudatban, hogy egyszer úgyis az enyém lesz.

És amíg ezt várom, addig marad az ábrándozás az Álomautó Kiállítás pincéjében. Viszonylag új, és egyben remek helyszín a Savoya tértől két percre, melyet ajánlok szinte minden embernek. Az örök álmodozóknak, a gazdag műgyűjtőknek, a divatbolondoknak, a nosztalgikusoknak, és azoknak,akik az érdekességekért bolondulnak. Mindenki megtalálja a maga választottját, melyet azonnal magának akar: a pezsgőszínűt, a pirosat, a sárgát, a zöldet, akár a retro mentőautót, kivéve a pinket, mert sajnálom az már foglalt.

Megjegyzem már maga a kiállítási tér is elég a bizarr, de itt a szó –ha van ilyen- kedves értelmében. A Törley pezsgőgyár régi pincészetében kialakított tárlat furcsa asszociációkat ébreszt alkohol és jogosítvány között. De ez olyan életérzés, mint amikor száguldó autóban, fiatalokkal reklámozták a Fütyülőst.

Maga a pince már magában is kuriózum, benne boltívekkel, benzin itatatta levegővel. Közel hetven, tényleg álomszép autót állítottak ki a nagyérdeműnek, mely egyszerre múzeumként és vásárként is funkcionál. Remek rendezvényhelyszín, hiszen nincsen sem technikai, sem catering kötöttség, és magát a termet is a megrendelő kedve szerint alakítják. A régi gyárépületből adódóan parkolóhely van bőven, valamint nagy tér akár több száz ember befogadására is. És zárójelben egy érdekesség: itt forgatták a Valami Amerika 2 egyes jeleneteit.

Azoknak meg,akik ugyanúgy vágynak a csillogó, négykerekű csodára, mint én, elárulok egy titkot. Nem muszáj potom 60 évig gyűjtögetni rá, bérbe lehet venni egy átlag fizetés feléért is a kiszemelt példányt, így adhatunk magunknak egy különleges napot, mert ha 15 perc hírnév nem is jár mindenkinek, ez biztosan.

Címkék: különleges design helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr611047457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása