Víz alatt, luxusban, szárazon

2009.05.03. 22:54 | laurix | Szólj hozzá!

Sokszor jut eszembe Tevje Ha én gazdag lennék éneke (Hegedűs a háztetőn), hogy mit is kezdenék a temérdek pénzzel, amely körülvesz. Nyilván költeném, amíg tart. Vennék nagy házat, hatalmas kerttel, szép autót, márkás ruhákat, de leginkább utaznék olyan helyekre, melyeket csak a világon élő ezer kiváltságosnak tartanak fent. Nem nekünk. Így azt hiszem, ezek után mi földi halandók egyelőre csak vágyakozhatunk, bízva abban, hogy egyszer jegyet válthatunk álmaink felé. Írtam már a jéghotelről, de épülőben van egy újabb emberi csoda, mellyel uralmunk alá vesszük az egyik legnagyobb természeti erőt, a vizet.  

A Closer című bejegyzésemben foglalkoztam már a víz alatti világ csodálatos, és egyben felettébb megnyugtató látványával, de azt hiszem a Föld összes Tropcairiumát egy csapásra felülmúlja a Poseidon Undersea Resort.  A szállodát 2010. január közepétől lehet majd látogatni, potom 1500 dollárért éjszakánként. De egy tényleg biztos, nincs még egy olyan hotel, mely egy korallzátony közepén húzódik, közel 15 méter mélyen. A komplexumot Bruce Jones tengeralattjáró-gyáros álmodta meg, Jack Cousteau nyomán, aki tengeralatti nyomáskamrákat épített tudományos kutatás céljából. Ezen ötlet mentén született meg a Poseidon huszonkét lakosztálya, amelynek már egész területén földfelszíni nyomást tudtak kialakítani, így nem érheti fiziológiai károsodás a vendégeket.

Gondoljunk csak bele mennyire lenyűgöző látvány lesz egy lifttel alászállni a mélybe, befeküdni a hatalmas párnákkal, puha takarókkal ellátott francia ágyba, és hajnalig nézni a fejünk fölött úszkáló delfineket, és teknősöket a sok apró, színes hal között. És én csak remélni tudom, hogy a közeli cápákat mesterségesen táplálják majd, mert ez az álom hamar bizarr életképpé alakulhat a szobánkénti 100 m2 üvegfelület mögött.

De azért, ha én gazdag lennék, biztosan oda mennék…

 

www.poseidonresorts.com

Címkék: különleges kitekintés exkluzív helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://eventpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr371101287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása